Sąmoningas sapnavimas

emociju-karalysteSveiki, čia gausite patarimų, kaip pradėti sąmoningai sapnuoti “ Lucid Dreaming„. Sužinosite kas yra tas sąmoningas sapnavimas, kurio taip troksta daugybė žmonių ir ką su juo daryti, kai jį įvaldysite.

Kas tai yra, tas sąmoningas sapnavimas?

Tai proto būsena, kai žmogus pilnai supranta sapne, kad sapnuoja. Tikrovė šios būsenos yra nuostabi, kai jūsų smegenys lieka apgautos ir jos mano jog jūs visiškai pabude, bet ištikrūjų, jūsų kunas pilnai miega. Šis potyris dažnai patiriamas vaikystėje, kai sapnuodamas supranti jog sapnuoji ir aplinkui niekas nėra tikra. Sąmoningas sapnavimas yra moksliškai patvirtintas dalykas ir visiškai nekenksmingas žmogui.

Kuom tai naudinga?

Tai kaip legalus narkotikas, kuris jums nekenkia: sąminigai sapnuojant galima valdyti aplinka, jos veikėjus, tapti kuo tik nori, igyti gąlių. Skraidymas sapne yra neapsakomas pojūtis, nes sąmoningas sapnavimas yra daug labiau jausmingesnis ir intensyvesnis nei paprasti sapnai. Galėsite įveikti košmarus, didinti kūribingumą, bendradarbiauti su savo pasąmone, tyrinėti sapnų pasaulį ir visaka ko tik panorėsite, nes vaizdai ir pojučiai yra tokie pat tikroviski, kaip ir realybėje.

Kaip pradėti sąmoningai sapnuoti?

Kai kurie žmonės lucidinius sapnus susapnuoja spontaniškai, bet daugeliui tai nepavyksta, todėl yra sukurtos technikos, kuriomis naudojantis galima tyčia pasiekti sąmoningo sapnavimo būseną. Vieni jas naudodami sąmoningai sapnuoti pradeda po kelių naktų, kitiem gali užtrukti pora savaičių ar net apie mėnesį. Bet tą padaryti gali Visi, idėja šiektiek pastangu ir praktikos. Svarbiausia didinti sąmoninguma sapnuojant.

Techinkos susapnuoti sąmoningą sapną:

dream-journalPirmiausiai turi te pradžioje užvesti sapnų dienoraštį. Geros sapnų atminties išsiugdymas yra pirmasis žingsnis link sąmoningų sapnų Laikykite rašiklį ir dienoraštį šale lovos, kad betkada galėtumėte pasiekti, nesikeldami iš lovos. Kai tik nubusite, stenkitės nesijudinti ir išlikti toje padėtyje kurioje nubudote, bet venkitešviesos.pasiimkite dienoraštį ir užrašykite sapnus. Užsirašykite viską ką prisimenate, kaip jautėtės, stengdamiesi atgaminti kuo daugiau sapno. Rašykite pirmutines mintis galvoje, nes jos bus tiksliausios, nesistenkite svarstyti ar dėlioti įvykių eiliškumo. Tai didins jūsu sapnų prisiminimą ir samoninguma, nes jei neprisimenate ka sapnavote, tada nėra esmės patirti sąmoningą sapnavima, kadangi jį patyre vistiek nieko neprisiminsite.

336326_stairs2Šio metodo esmė yra atpažinti hipnotinę būseną ir užmigimo metu išlikti sąmoningam. Hipnotinė būsena atsiranda ties riba tarp miego ir būdravimo. Svarbu būti atsipalaidavusiam, tačiau neužmigti protu. Tam padeda dėmesio koncentravimas į kvėpavimą, skaičiuojant įkvėpimus bei iškvėpimus, detalus įsivaizdavimas, jog lipi laiptais skaičiuodamas laiptelius ar panašūs būdai. Jei pavyksta, vaizdiniai tampa aiškūs ir žmogus iš karto pradeda sapnuoti sąmoningai. Šis metodas yra palyginti sunkus, bet jį įvaldžius, galima sąmoningai sapnuoti kada tik nori, nors lengviausia tą padaryti atsibudus po 3-7 valandų miego. Pereinant į miego stadiją patiriamas miego paralyžius – keistas, gąsdinantis, bet visiškai nepavojingas pojūtis.

handsDarykite tikrovės patikrinimus. Dienos eigoje, kai tik tai prisiminsite klauskite saves“ ar aš sapnuoju?“, užspausti pirštais nosį ir bandyti pro ją prakvėpuoti,
pabandyti išjungti ir įjungti šviesą kambaryje-sapnuose dažniausiai tai nepavyksta,
Apžiūrėti, ar rankos neatrodo keistai, suskaičiuoti pirštus- sapne jos išsikraipo,
pabandyti prakišti pirštą kiaurai pro kitos rankos delną-sapne jis pralenda Tai kuria įprotį kurį nusinešite i sapnus ir pastebėja viena iš tų ženklų suprasite kad sapnuojate.

clockSekanti technika yra labiau tiesesnė i sąmoningą sapnavimą, bet bandykite ją po to, kai busite užsivedę sapnų dienoraštį ir darę tikrovės patikrinimą kurį laiką.

1. Nueikite miegoti įprastu laiku ir užsistatykite žadintuvą, kad prikeltu jus po penkių su puse – šešių valandų (jeigu paprastai miegate aštuonias valandas).
2. Po šių penkių – šešių valandų miego būtinai išlipkite iš lovos kokioms 20 min, prasivaikščiokite, galite išgerti arbatos, paskaityti (aišku, geriausia apie sąmoningus sapnus. Prasibudinkite, bet tik ne tiek, kad paskui nebebūtų įmanoma užmigti)
3. Grįžkite į lovą ir įsitaisykite miegui. Leiskite savo kūnui atsipalaiduoti, bet stenkitės savo sąmonę išlaikyti budrią. Geriausia, mintyse skaičiuokite:  „Vienas, du, trys, …“. Jei pamesite skaičių, pradėkite iš naujo.
4. Galvoje gali kilti įvairiausi vaizdai, nekreipkite į juos dėmesio, leiskite jiems praplaukti. Koncentruokitės ties skaičiavimu. Galite justi įvairius vidinius trukdžius, organizmas visaip kaip bandys jus „užliūliuoti“, bet stenkitės į tai nekreipti dėmesio, tik skaičiuoti.
5. Prieš pat sapnavimo pradžią, galite jausti keistus pojūčius, garsus – neišsigąskite. Tiesiog jūsų organizmas prieš pat sapną yra „išjungiamas“, suparalyžiuojamas. Čia tam, kad sapno metu nepabėgtumėte iš savo lovos. Nes sapno metu organizmas perduoda tikrus impulsus, t.y., jeigu aš sapne pakelsiu savo ranką, į mano tikrą fizinę ranką taip pat nueis impulsas nerviniais kanalais, kaip kad aš ją pakelčiau realybėje.
6. Kuomet pajusite, kad organizmas nebetrukdo jums skaičiuoti, o galva skaidri ir puikiausiai dirbanti – viskas, jūs sapne! Eikite, tyrinėkite ir kurkite savo realybę .
7. Stenkitės susilaikyti nuo per didelių emocijų – jos skatina atsibudimą. Jeigu pajusite, kad sapnas pradeda plaukti, tolti nuo jūsų, yra pora technikų, kurios gali padėti išlikti sapne: bandykite griūti ant nugaros (nebijokite, sapne nesusižeisite!) arba pradėkite suktis vilkeliu (aplink save). Sako, padeda)

Dažnai pradedantieji vos suvokę, kad sapnuoja, iš karto atsibunda. Kad taip neatsitiktų, patartina iškart po suvokimo pradėti sapne suktis aplink savo ašį arba trinti rankas viena į kitą. Kita galima problema yra sapno išblukimas, pojūčių praradimas. Patariama čiupti į ranką kokį nors daiktą ir jį pajusti arba garsai sapne surikti „PADIDINKITE SĄMONINGUMĄ!”.

Pirmiausiai jūs turite žinoti aiškų tikslą, ką darysite sąmoningai sapnuodami prieš einant miegoti. Kitaip tariant kasnakt apsvarstykite ką norėsite veikti sapne ir pasirinkite viena dalyka, nebent esate įgudę, tai galite rinktis du ar tris. Venkite tokio mąstymo“ ką aš darysiu, ką aš darysiu? Aš noriu skristi, vaikščioti kiaurai sienas, šnipinėti kaimynus, važinėtis su ferrari, wauuuu aš noriu…“

Džniausiai jūs baigsite nieko nedarydami sapne, arba pabusite iš susijaudinimo.

Išsirinkite viena dalyka ir bandykite, kai išbandysite visus iš vienos sekcijos, tai bukite drąsus pereiti prie kitos:

Lengviausi:

Skraidymas – dauguma žmoniu mėgaujasi skraidydami sapnuose. Vieni skraido, supermeno stiliumi, kiti Neo stiliumi, kiti ištiesia rankas, kaip lėktuvo sparnai ir tt… Norint pakilti, tereikia pašokti i ora ir norėti skristi. Jūs sapnuose galite labai aukštai šokinėti, kiti isivaizduoja energija stumiančia juos iš apačios… Bukite kūribingi.

Ištirkite savo sapnų pasaulį – būkite atsargūs, nes tai darydami galite pamiršti jog sapnuojate. Dažnai darykite tikrovės patikrinimo testus. Taipat galite paprašyti sapnų charakterio „personažo“, kad jis jus lydėtu ir visad primintu, kad sapnuojate.

Vaikščiokite kiaurai veidrodžius ir sienas – praktiškai sapne galite pereiti kiaurai per viską ir pasitikėjimas tai raktas tą daryti. Dauguma žmonių mėgsta vaikščioti per veidrodžius, nes tai nulemia nenuspėjamumą kas kitoje pusėja bus. Jai norite pakeisti aplinka, tai prieš eidami i veidrodį pasakykite sau ko norėtumete ir ženkite pirmyn. Bet kartais galite nepatirti nieko ir netgi pabusti eidami per ka nors kiaurai, todėl laikykite save už rankos, kad išliktumėte sapne.

Kova, muštynės – niekas jums negali aiškinti ką jūs turite daryti savo sapne, visi pasirinkimai jūsų.

Pažvelkite į dangų – žmonės kalba, kad sąmoninguose sapnuose, dangus labai nuostabiai ir žavingai atrodo. Galite keisti jo spalvas ir reguliuoti saulėlydžius.

Pasirodykite prieš draugus – „ei žiūrėkite aš galiu pereiti kiaurai siena“

Vidutiniski:

Valgykite kol susprogsite.

Sukurkite charakteriu „personažų“ (iš filmų, knygų ir ką tik panorėsite).

Pasistenkite surasti jūsų sielos gida.

Expirementuokite, ko negalite padaryti tikram gyvenime (viešas kalbėjimas, baimė
svetimų žmonių, nepasitikėjimas tam tikrose situacojose).

apsikeitimai – apsėskite kitus žmones, isikūnikyte į kitus.

Vartokite narkotikus – tai daug relistiškiau jai esate ką bande tikrovėje.

Sunkiausi:

Sexas – su kuo tik nori ir kaip tik nori. Tik turite būti gerai įgudę sąmoningai sapnuoti, nes susijaudine, arba užmerkę akis pabusite, kaip daugumai ir atsitinka. Įgudę neprarasti sapno ( jai vaizdas praranda ryškumą, spalvas, kontūrus, jaučiate, kad bundate – patrinkite rankas, apsisukite aplinkui) galėsite užbaigti ką pradėjote.

Sukurkite netikrus prisiminimus.

Prapleskite regėjimo lauką – galite matyti 360 laipsnių.

Kurkite – muzika, poemos, paveikslai. Tai gali padėti pasemti neblogų minčių ir idėjų tikrovėje.

Pastatykite savo fantazijų pasaulį

Patirkite mirtį sapnuose – prisiminkit, tai tik sapnas ir jums nieko negali kūsų sužaloti.

Paprašykite sapno parodyti jūsų baisiausias, giliausias baimes – būkite pasirengę išvysti blogų dalykų.

Video, kaip taikyti technikas sąmoningam sapnavimui

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=llw717IARpQ[/youtube]

22 komentarai

  1. sveiki visi kaip praktikuoji samoninga sapna, ar kas is jusu jautet toky kaip ir saltis per visa kuna pereitu ir buna toks apsvaigimas, noreciau kad tai man paiskintumet,ar jau as link to ainu prie samoningumo miego.?

  2. Šiąnakt žiauriai persigandau. Nebuvau girdėjus apie tai visiškai nieko. Ir iš tikro viskas buvo maždaug taip: Sapnavau ( bent jau taip galvojau ) kad pabudau.. Bet kūnas buvo suparalyžuotas. Suparalyžuota bandžiau rėkti, bet veltui, nes nesisekė. Tada kažkaip pavyko atsistoti ir pradėjau eiti link tėvų kambario, ir tada vėl atsiradau lovoj.. Ir taip keletą kartų iš naujo. Nors ir kaip šiurpu, bet smagu :3

  3. gerai, tai duokit patarimu kaip pradeti sapuoti samoningai, kaip atsipalaiduoti kad nenutirptu kunas ? kokioi pozoi guleti? ( sonu ant nugaros ar pilvo) kokiu nors patarimu kaip jums tai paviksta lengviau daryti?

  4. As siandien kaip tik susapnavau samoninga sapna. Ziauriai idomus pojutis, paprastas sapnas su samoningu sapnavimu labai skiriasi, tada atrodo lyg viskas butu realu. Jau bandau susapnuoti jau apie gera pusmeti ir stai siandien pagaliau pavyko. As taip pat seniau maniau, kad nesamone ir man tai pat neiseidavo susapnuoti samoningo sapno, bet dabar isitikinau kad tai viekia 100 %. Tik aisku reikia labai daug kantrybes, bet kurie bando tiems visada pavyksta.

  5. Krc jau daugiau nei 3 metai kai sapnuoju sąmoningai savaime ir tik db tai sužinojau XD atsimenu kiekvieną sapną ir ką jame dariau

  6. kiek bandziau nieko nesigauna, samoningas bunu kol neuzmiegu, o kai vis galvoju ka nors tai negaliu uzmigt, nes sonai nutirpsta nuo gulejimo. pagal mane tai nesamone cia kazkokia

  7. Sveiki visi! Turiu pastebejima, matot, as kelis kartus samoningai sapnavau, taciau kai jau pabusdavau, tai jausdavausi taip pavarges, kad regis imciau ir atsijungciau. Pasirodo, kai kunas ilsisi, protas budamas samoningam sapne islieka budrus ir smegenys neturi laiko ilsetis. Tai man atrodo, kad nelabai gerai mokintis tokio dalyko, kadangi jusu protas yra perkrautas ir nepailsi tinkamai. Na bet jus darykit kaip norit.

  8. Niekad savu noru nepraktikavau tokiu dalyku, man tai gaunasi savaime jei ne kiekviena tai kas antra ar trecia nakti. Taciau man tai toli grazu nera malonumas. Tai jau kaip problema, nes kartais net baisu eiti miegoti, del to atsiranda bemieges naktys, stengiuosi miegoti diena, nes asmeniskai jei uzmiegu diena tai ir samoningam sapne buna sviesu, jei nakti – tamsu. Problema tame, kad as sapno negaliu valdyti, tai lyg kosmaras, uzmigus daznai matosi kitu zmoniu siluetai. Pvz zinai, kad kazkas tave stebi, bando tave kazkaip paliesti. Sapnas buna miglotas ir baisus, kaip scenos is siaubo filmu. Nubundi savo kambaryje, supranti, kad tu esi sapne, kai pastebi, kad kambarys nebetoks, tarkim salia lovos stovi koks nors daiktas kuris tau nepriklauso. Apima vel tas baisus jausmas, tuomet viskas dar pablogeja, nes supranti, jog tu samoningas ir pradedi bandyt atsibudinet, kuo greiciau palikt sita kosmara. O tai buna sunku, visada bandau rekti ir leisti keistis garsus, pvz pradedu mykti, nes kalbet buna neimanoma, judet irgi praktiskai neimanoma, jei sapne sugebi ranka pasiekti staliuka ir i ji padauzyti, kad sukeltum kazkoki garsa tikedamasis, kad kazkas is namiskiu ateis ir pazadins, bet taip neivyksta. Isivaizduokit kaip baisu, kai aplink tave visokie siluetai, kazkokios butubes tave stebi, bando tave liesti, o tu guli negaledamas pajudeti ir tiktai myki per uzciaupta burna kol galu gale prabundi ir begi ijungti sviesos. Po tokios patirties kas kart darosi baisu eiti miegoti. Gal kas esate su tuo susidure? Gal yra budas isvengti situ samoningu sapnu, mano atveju kosmaru? Prasau padekite (dvikairesrankos@gmail.com)

  9. Zeppelinas teisingai sneka. Geriau paklausykit. Kai pajusit pralyziu tai reiskia kad galit netycia nenorom pereiti i astralini pasauli. Todel sitos technikos patarciau nebandyti. Apsiribokit lengvesnemis, nes patirsit tai ko nenorit.

  10. Viską daryk kaip paaiškinta ,o dėl dienoraščio čia labai gerai pataria nes tu užsirašai sapnus ir lavini atmintį. Iš tikrūjų žmogus sapnuoja kiekvieną kartą ,bet jo neatsimenam nes nėra reikšmingas. Jeigu atsimenam tai vadinasi jis reikšmingas. :)

  11. Tikrai labai norėčiau to išmokti, bet bijau. Ar būtina to sapnų dienoraščio? Ar būtinai reikia keltis naktį? O tik atsigulus į lovą reikia pradėti skaičiuoti ir į nieką nekreipti dėmesio?

  12. Galite tiketi ar ne, bet kai jusu kuna suparalizioja jus galite pamatyti tikrus vaiduoklius ir butybes is kito pasaulio ir tai ne haliucinacijos, o jei jum pavyks jus galesite iseiti is savo kuno kitu pavidalu i ketvirta dimensija, kur galimybes beveik tokios pat kaip ir samoningam sapne( skraidimas, teleportacija, seksas) bet ten galima pamtyt realu pasauli, kuriame mes gyvename pvz nuskrist aplankyt miestus netgi kitas planetas ir pamatyt nezemiskas civilizacijas, be to pamatyt galima praeiti ir ateities galimus ivikius, jus galesite suzinot tikraja zmonijos istorija ir surasti butybes kurios gali jus daug ko ismokyti.

  13. O aš be jokių technikų tripinu jau antrus metus… Nuostabus jausmas.. Negali visiškai kontroliuoti ką susapnuosi ir kur atsidursi, bet po to pakeisti sapno tėkmę paprasta ir sukelia gilius potyrius.. :) Sėkmės visiems bandant !! 😉

  14. Tai va pradejau uzsiemineti samoningu sapnavimu. Jau bandau 2dienas bet jauciu tokius sokius pozymius pvz: Skaiciuojant pradedu plaukioti lyg kokioj neramioj juroj ar ant vandens lovos tox jausmas lyg skraidytum, girdziu galvoje toki uzima lyg ziurint kartais televizoriu ir sianakt girdejau kaip kazkas vaiksciojo po kambarius o mano durys kambario buvo atidarytos ir staiga jis (kazkas) ikiso galva ir lyg sukryke ir tada issigandau ir atsikeliau is to skaiciavimo :)

    Jai yra kokiu zmoniu kas tuo uzsiema ilgiau parasykit i skype: Keistass.

Komentavimo galimybė išjungta.