Apie alkoholio gamybą

Visi gerai pažįsta alų, vyną, degtinę, bet mažai kas žino, kaip alkoholis gaminamas. Į labai naudingas vynuogių sultis prideda mielių bakterijų. Jos labai mėgsta cukrų. Per mikroskopą matyti kaip jos ryja cukrų, o išskiria alkoholį – C2H5OH. Alkoholis – tai mielių bakterijų šlapimas, išmatos, o moksliškai – ekskrementai. Kai šlapimo koncentracija pasiekia 11%, bakterijos, kaip ir kiekvienas organizmas (jei terpė uždara), apsinuodija savo išmatomis ir žūsta. Jei toks skystis iškart pilstomas į butelius, tai jį vadiname paprastu sausu vynu. Jei jį išlaiko dvejus metus ir nukošia bakterijų lavonėlius – tai jau išlaikytas rūšinis arba markinis sausas vynas, jis gerokai brangesnis.
Daug kas, o ypač moterys, mėgsta šampaną. Jį gamina štai kaip. Į žalio stiklo butelį įpila 5 rūšių vynuogių sulčių mišinį ir įdeda mielių. Priklausomai nuo sulčių mišinio sudėties, gaunamas įvairių rūšių šampanas. Kalnuose yra išrausti ilgi urvai, kurių sienose išgręžtos skylės buteliams. Į jas sudeda butelius, urvą uždaro, užantspauduoja ir dvejus metus laiko tamsoje. Temperatūra ten visą laiką vienoda – 14 laipsnių. Per 2 metus mielių bakterijos perdirba sultis ir, pasibaigus terminui, atidaro tamsų rūsį ir į jį nukreipia stiprią šviesą. Nuo netikėtumo ir baimės bakterijos suviduriuoja ir dvėsdamos prileidžia dujų.
Įdomu, kad šios bakterijos gali perdirbti ne tik cukrų, bet apskritai bet kokią organinę medžiagą. Hidrolizės gamyklose spiritas gaminamas iš pjuvenų. Užmerkiamos pjuvenos, pridedama mielių bakterijų. Ėsti nėra ko – ėda pjuvenas ir šlapinasi metilo spiritu. Šitos bakterijos alkoholiu paverčia net žmogaus išmatas. Kaime yra žinomas toks subtilus kerštas. Karštą vasarą į kaimo tualetą nemėgstamam žmogui įmeta puskilį mielių. Ir prasideda putojantis procesas su dujomis ir su kvapais. Nuo tualeto dvelkia pusiau saldūs, pusiau rūgštūs „šamaniški“ kvapai.
Jeigu jums teks gerti šampaną ir jūsų nosį kutens šampano dujos, žinokite, kad tai dvesiančių bakterijų atsisveikinimas.

Ždanov Vladimir Georgijevič

5 komentarai

  1. Jei ką, apie bandeles ten buvo ironija. Manęs taip lengvai neišgąsdinsi. Common sense mane gelbsti nuo daugelio kvailysčių gyvenime (ir nuo kvailių). Be to, man kur kas baisesni tie kiti jūsų išvardinti argumentai.

    Aš suprantu, kad jūsų tikslas geras ir tai buvo tik pažvelgimas kitu kampu. Tiek, kad jis prasilenkia su logika. Bet gal ne visi taip priekabiai mąsto ir kam nors toks BUUU padės. Sėkmės :)

  2. Puikus pastebėjimas pradžioje, kad tekstukas vienpusiškas, kaip ir didžioji dalis gyvemime dalykų. O apie šį straipsnelį, kaip ir apie visus kitus, tai priklauso nuo to, kaip žmogus jį interpretuoja pvz: jūs, kaip kažkokia demagogija ar smegenų plovima, o aš kaip mokslini straipsniuka pasakojanti, kaip gaminamas alchoholis ir ką mes geriame jį vartojant – šią pusę ir norėjau atskleisti. Gal kai kas nežino, kaip gaminamas sausainukas, bet aš čia ne apie juos.

    O dėl smegenų plovimo ir demagogijos, tai mums tai daro beveik kiekvieną dieną, reklamos, žmonės, žurnalai, televizija ir tt… apie alchoholio vartojima ir jo „gera poveikį“ žmogui, tad gal dėl to ir turime tokia buką, įžūlę, prasigėruse tauta. Man keista, kad Šie dalykai žmonių nebaugina, o baugina tekstukas apie bakterijas ir alchoholio gamyba. Bet man džiugu, kad tai pasirodė jum, kaip BUUU, nes dėl šio dalyko, kaip tik ir reikia žmonėm daugiau BUUU nei MMMM.

    Na o dėl sausainukų ir bandelių, tai kepkit juos į savo sveikatą, nuo jų dar nėj vienas neatsigulė patvorį su apsisisiojusiom kelnėm ir nesukėlė muštynių viešoje vietoje, kitą dieną neprisimindamas kas buvo vakar.

    Dėkui už jūsų komentarą ir išreikštą nuomonę, bei pripažystant, kad alchoholis tai žalinga.

  3. Tekstukas toks pagąsdinimui. Buu!..
    Bet truputį vienpusiškas. Kaip sakoma, būkim biedni, bet teisingi: ką gi tada daryti su visom kitom bakterijom? Gal auginti kaip naminius gyvūnėlius: pašerti, išmaudyti ir nuvesti pas kirpėją?
    Pavyzdžiui, labai mėgstu mielines bandeles. Su razinom, ania. Bet staiga mane suima siaubas – jos gi praktiškai iškimštos bakterijų lavonais, yes. Nes mielinė tešla juk užmaišoma ir pakildinama sparčiai besidauginant (tuo pačiu ir besituštinant) bakterijoms ryjančioms cukrų, o paskui – bac į orkaitę, ir štai jums, bakterijų lavonų apkepas.
    Tą patį galima pasakyti apie kiekvieną produktą, kuris gaminamas rauginant: BAKTERIJOOOS – gyvos ir nebelabai. Kaip pavyzdžiui jūsų santykiai su pienarūgštinėm bakterijom?
    Dar nepamirškim bakterijų kolonijų, gyvenančių mūsų organizme, kur jos užsiima lygiai tais pačiais dalykėliais (ir būna labai labai negerai, jei jų ten dėl vienų ar kitų priežasčių nebelieka).
    Aš jokiais būdais NENEIGIU AKOHOLIO ŽALOS žmonių sveikatai. Bet turi būti pasirenkami objektyvūs būdai tam atskleisti. Gąsdinti bobučių pasakomis (tiksliau iš konteksto ištrauktais paskirais faktais) apie Baisiąsias Mielių Bakterijas Ir Jų Ekskrementus – čia jau smegenų plovimas ir demagogija. O šitie du – baisesni sveiko proto priešai, negu alkoholis.

Komentavimo galimybė išjungta.